Autoclav pentru coacere. sterilizare si pasteurizare produse alimentare in borcane. conserve. pungi Raypa
In stoc
Înapoi
Cod: FoodTech
Prezentare: Buc.
Specificatii
Atât pasteurizarea, cât și sterilizarea sunt tehnici de conservare a alimentelor prin aplicarea căldurii. Scopul lor este distrugerea microorganismelor și a sporilor acestora. Diferența dintre cele două tehnici constă în timpul și temperatura procesului de încălzire.
Sterilizarea se realizează pentru alimente diverse, precum carnea, peștele, legumele, fructele si constă în plasarea alimentelor într-un recipient și supunerea la temperaturi peste 100ºC, de obicei 121ºC, pentru o anumită perioadă de timp. După acest proces, toate microorganismele și sporii sunt inactivați.
Pasteurizarea implică încălzirea alimentelor la temperaturi sub 100ºC pentru o perioadă scurtă de timp. Această metodă este utilizată pentru multe produse, în special lapte și derivatele sale, sucuri aromate, bere, deoarece temperaturile scăzute respectă și păstrează aromele și alte caracteristici organoleptice. Aceste produse alimentare au o perioadă de valabilitate mai scurtă, deoarece, deși microorganismele sunt reduse drastic, unele rămân viabile.
CFS-75V 2 cosuri CV-75 (S.S. WIRE BASKET Ø:370MM H:265MM- HS Code: 8419.90)
CFS-150V 3 cosuri CV-150V (S.S. WIRE BASKET Ø:470MM H:235MM- HS Code: 8419.90)